Zomer inspiratie

Zomer inspiratie

Verfrissende Zomerdranken: Van Spritz tot G&T

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van verfrissende drankjes onder de warme zon. Of je nu ontspant bij het zwembad, een barbecue organiseert of gewoon van de buitenlucht geniet, er zijn tal van heerlijke zomerse dranken om van te genieten. Hier zijn een paar smakelijke opties die je zomerse dorst zeker zullen lessen.


Zomerse Spritz

Een klassieke zomerse spritz is een perfecte keuze om de hitte te bestrijden. Deze cocktail combineert prosecco met bittere likeuren zoals Abstinence Aperitief of de Nona Spritz en wordt aangevuld met bruisend mineraalwater. Garneer het met een schijfje sinaasappel en ijsblokjes voor een verfrissende en feestelijke traktatie.


Sparkling Tea

Probeer een keer een Sparkling Tea. We hebben de sparkling teas van Saicho, drie bijzondere smaken: Darjeeling, Jasmin en Hojicha. Deze worden onder andere geschonken bij het Rijks. Of probeer Acala, stoere sparkling tea uit Litouwen.


Frisse Zomerbieren

Kies voor een licht en verfrissend witbier, een fruitige IPA of een verkoelende Weisse. Deze bieren zijn perfect om te delen met vrienden tijdens een zomerse bijeenkomst.


Mousserende Wijn

Niets zegt zomer zoals een glas mousserende wijn. Kies voor een brut, extra droge of rosé variant. Het bruisende karakter en de verfijnde smaken maken het de ideale metgezel voor feestelijke gelegenheden of een romantische avond onder de sterrenhemel.


Gember Cocktail

Meng Gimber met limoensap, een snufje munt en bruisend water om een verfrissende en pittige drank te creëren. Voeg eventueel ijs toe voor extra koelte. Of gebruik Sapinca of Paulies gember met kurkuma voor een bijzondere twist.


G&T

Een klassieke gin-tonic is altijd een geweldige keuze voor de zomer. Combineer je favoriete gin met premium tonic water en voeg een schijfje limoen, een takje rozemarijn of jeneverbessen toe voor een extra smaakdimensie.


Dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke drankjes die je kunt proberen tijdens de zomer. Of je nu kiest voor een sprankelende spritz, originele sparkling tea of een klassieke G&T, deze verfrissende dranken zullen je zeker helpen om van het zomerseizoen te genieten. Dus hef je glas en proost op een geweldige zomer!